top of page

Mitä homeopatia on?

Homeopatia on pehmeä, mutta kuitenkin tehokas, monien erilaisten vaivojen ja sairauksien hoitokeino. Hoidossa otetaan huomioon ihminen kokonaisuutena – potilaan tietyn ongelman tai sairauden lisäksi.

Se on pehmeä hoitomuoto, jolla ei ole sivuvaikutuksia, ja jossa kroonisten vaivojen hoito tapahtuu hitaasti mutta varmasti. Kehon tasapainon palauttaminen vie aikaa. Akuuteissa tapauksissa parantuminen taas saattaa olla hyvinkin nopeaa.

Valmisteet, tai lääkeaineet, joita homeopatiassa käytetään, koostuvat äärimmäisen pienistä määristä luonnollisia aineita, joita saadaan kasveista, eläimistä tai mineraaleista.

Kaikenikäiset ihmiset voivat käyttää homeopaattisia lääkeaineita turvallisesti .

Ihmisellä, kuten kaikilla elävillä organismeilla on omat parantavat voimansa. Homeopatiassa tätä kutsutaan elämänvoimaksi. Homeopaattiset lääkeaineet vahvistavat ihmisen elämänvoimaa, mikä johtaa vastustuskyvyn paranemiseen.

Homeopatia on kokonaisvaltainen hoitomuoto, jolla hoidetaan sairasta ihmistä kokonaisuutena, ei vain hänen sairauttaan tai yksittäisiä oireitaan.

Parantumisprosessi on yksilöllinen. Kun on kyse kroonisista sairauksista, hoito vaatii useimmiten kärsivällisyyttä. On tärkeää kirjata ylös kaikki muutokset, joita hoidon aikana ilmenee, myös mielialan muutokset ja muut tuntemukset. Vaikka iholla olisikin vielä esimerkiksi ihottumaa, mutta potilas voi psyykkisesti paremmin, hoito etenee oikeaan suuntaan – sisältä ulos.

Vasta kun fyysinen, emotionaalinen ja henkinen tasapaino on palautunut, oireet katoavat luonnollisesti, ja potilas alkaa voimaan paremmin.

Homeopatiaa voidaan käyttää seuraavien vaivojen hoitamiseen:

  • Onnettomuudet ja vammat: esim. palovammat, mustelmat, viiltohaavat ja naarmut, itikoiden pistokset, nyrjähdykset, murtumat, hammaslääkärikäynnin tai leikkauksen jälkeiset negatiiviset seuraukset.

  •  

  • Akuutit sairaudet: bakteeri- ja virustulehdukset: esim. vilustuminen, yskä, keuhkoputkentulehdus, virtsatietulehdus, korvatulehdus, influenssa, lastensairaudet, sekä muut vaivat, jotka johtuvat muista syistä: kuten uupumus, auringonpistos, matkapahoinvointi, krapula, jännitystilat jne

  • Krooniset sairaudet: esim. PMS ja muut kuukautis- tai hormonihäiriöt, migreeni ja päänsärky, vatsavaivat, autoimmuunisairaudet, nukkumisvaikeudet, masennus, ahdistus, allergiat, ihottumat.

  •  

  • Lapsille: sängyn kastelu, yliaktiivisuus, käyttäytymishäiriöt sekä oppimisvaikeudet.

Homeopaattinen hoito voi myös olla avuksi omassa persoonallisessa kehityksessä.

Bottles of Homeopathy Globules
bottom of page